Макрон запрошує Бензема та інших футболістів Франції летіти з ним на фінал до Катару

Президент Франції Емманюель Макрон хоче, щоб французький нападник мадридського «Реала» Карім Бензема та інші травмовані футболісти збірної приєдналися до нього в польоті до Катару на фінал чемпіонату світу між Францією та Аргентиною. Про це 16 грудня повідомляє агенція DPA.

«Я знаю, що він цього хоче. Я знаю, що план такий розглядається. Це бажання президента – допомогти їм потрапити на борт», – сказала міністр спорту Франції Амелі Удеа-Кастера мовникові RTL.

Тренер збірної Дідьє Дешам відмовився говорити про зіркового форварда мадридського «Реала», який не встиг відновитися до турніру, але все ще офіційно є частиною команди, як і Лукас Ернандес, який зазнав травми коліна в першій для французів грі чемпіонату світу. Інші травмовані гравці збірної Франції, такі як Поль Погба, Н'Голо Канте та Крістофер Нкунку, не входять зараз до команди, але також можуть супроводжувати Макрона і бути присутніми на фіналі, який відбудеться в неділю, 18 грудня.

Президент Франції Емманюель Макрон (у центрі) під час півфінального матчу чемпіонату світу з футболу Франція – Марокко, 14 грудня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Макрон виправдовується через поїздку до Катару на футбол – «не відчуваю дискомфорту»

Макрон опинився під вогнем критики після того, як 14 грудня відвідав півфінальний поєдинок чемпіонату світу, в якому французи переграли команду Марокко (2:0).

Журналісти спитали президента Франції про обґрунтованість такої поїздки – з огляду на корупційний скандал, у якому фігурують депутати Європарламенту та керівництво Катару.

«Чотири роки тому я підтримав французьку команду в Росії, тепер я підтримую їх у Катарі. Я не відчуваю у звʼязку з цим дискомфорту», – сказав Макрон.

Приміщення Європарламенту ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Європарламент зупинив співпрацю з Катаром на тлі корупційного скандалу

Колишня віцепрезидентка Європарламенту Єва Кайлі зараз перебуває у вʼязниці у Брюсселі. Її підозрюють у тому, що за винагороду готівкою вона подала позитивний звіт про перебіг підготовки Катару до чемпіонату світу, хоча в процесі будівництва інфраструктури до змагання загинули сотні (за деякими даними, і тисячі) робітників.

Доха заперечує звинувачення у підкупі європейських чиновників з метою лобіювання інтересів Катару, повʼязаних із проведенням чемпіонату.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !

Ще новини

Leave a Comment